Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.


                 

Μήτσιος Ι Περδικάρης .        Παν. Ι.Δ. Βλαχάκης

                           Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΎΘΙ. 

Κατά τύχη ανάρτησα μια φωτογραφία από ένα υπόλειμμα όπλου της Μικρασιατικής εκστρατείας, του Παππού μου  Παναγιώτη Β. Κολοβού . Κάποιοι πατριώτες το είδαν και το Σχολίασαν. Ο Μήτσιος με συγκίνησε γιατί έπαιζε με αυτό όταν ήταν μικρός  ( Δέστε στο προφίλ μου f. B. την συνομιλία μας )Το χάσατε  Τσογλάνια  θα σας βγάλω τα αυτιά, αν δεν το βρείτε και ας μεγαλώσατε !!!  Σύμπτωση την ημέρα εκείνη έσκασε το θέμα με την  Ιστορικό και βουλευτή κ. Ρεπούση. Δεν θέλω να σχολιάσω εν θερμώ. Στη μνήμη των στρατιωτών της τότε εποχής, ΟΛΩΝ των παππούδων μας . Αναρτώ τα κείμενα του Μεγάλου παραμυθά του Μήτσου του Περδικάρη από τον Καναδά. Καθώς  την συνομιλία και τα σχόλια  στο f.b. Μήτσο θα σβήσω κάτι να μην μας πάνε στο δικαστήριο  !!!!  
                                  
                         Παλιό περίστροφο. Θάφτηκε στην Κατοχή και καταστράφηκε.

1) Παν Βλαχάκης :
Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν και τα παραλειπόμενα. Υπάρχουν στρατιώτες πλιατσικολόγοι , βγάζουν άλλοι που βγάζουν όλα τα απωθημένα τους . Στην Μικρασιατική εκστρατεία ο παππούς δεν έκλεψε ούτε μια βελόνα από πολίτη. Ένα τσουβαλάκι βρώμη «απαλλοτρίωσε » για το πεινασμένο του άλογο. Ο Τούρκος αγρότης το έδωσε με μισή καρδιά. Ένα κόκκινο ζωνάρι του έδωσε ένας συμπολεμιστής. Εσουρνε ξένο πράγμα πάνω του και λαβώθηκε, του έφερε γρουσουζιά. Από το πεδίο της μάχης έφερε 3 περίστροφα. Το ένα Μαυροβουνιώτικο. Στην Κατοχή τα έθαψε στο Αμπέλι του στα Μεσιανά . Όταν πήγε να τα πάρει είχαν σκουριάσει και αχρηστευτεί. Το ένα ήταν αυτό. Παίζαμε μικροί και μας έλεγε τις ιστορίες του.

2)  Vasilis Nikolaou  : Τελικά, η μεγαλύτερη αξία που έχουν τέτοιου είδους κειμήλια είναι οι ιστορίες που τα στοιχειώνουν!

3) Γεώργιος Περδικάρης   :    αυτό είναι έτοιμο για μάχη !!!

 4) Demetrios Perdikaris  : ( ΛΙΓΟ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ τον ΤΑΚΗ.)

Mέχρι τη δεκαετία του 80 ήταν σκουριασμένο βέβαια αλλά σε αναστρέψιμη κατάσταση, είχε δυο τα θυμάμαι γιατί έπαιζα με αυτά.. Το πιο μικρό μάλλον είναι αυτό εδώ γιατί ήταν το πιο σκουριασμένο.. Σμίγανε με τον πάππου μου και μας έκαναν ιστορία και γεωγραφία της Ελλάδας, των εφτά θαλασσών και των τριών ηπείρων.. Τον Βενιζέλο, τον Αντρέα τον καψοκαλύβα, τον Κωνσταντίνο, τα χανουμάκια. Το πιο συνηθισμένο καψόνι που έκαναν σε τούρκους. Ήταν να περνάνε από μπροστά τους όταν άρχιζαν προσευχή . Έτσι έπρεπε να ξαναρχίσουν, μπέρδεμα … Για τα σουσούμια τους όταν αυτοί ήταν μέσα στο τζαμί. Γελάγανε οι γέροντοι όταν έλεγαν αυτά, συννέφιαζαν με θυμό και λύπη όταν έφταναν στον "Τσαγκάρειο ποταμό". Στην αρχή της καταστροφής.. Την Σμύρνη, τα καράβια των Γάλλων με τα μεγάλα κανόνια στραμμένα εναντίον των. Πως τους έκοβαν τα χέρια με το τσεκούρι οι ναύτες Γάλλοι στους Έλληνες στρατιώτες και πολίτες. Ύστερα πως πέρασαν στην Χίο . Την πορεία τους στην Θράκη και στα σύνορα και πάλι και την συμφωνία πάνω στο κανόνι.. Θυμάμαι πως και οι δυο γέροντοι ήταν τόσο πικραμένοι και τόσο σίγουροι πως θα τους ξεπάστρεψαν και πάλι τους Τούρκους. Αν δεν έκανε ο Κωνσταντίνος αυτή τη συμφωνία στο κανόνι…
                                                                                              
                                                  
Έβαζαν λέει ένα σουγιά μπροστά στο Μάνλιχερ και στον Γκρα όσοι δεν είχαν ξιφολόγχη. Οι Τούρκοι σήκωναν τα χέρια ψηλά, γιατί τρέμαμε τον Τσολιά με την ξιφολόγχη του. Ο παππούς μου έλεγε για έναν αιχμάλωτο που έπιασε έτσι έξω από την Προύσα. Μίλαγε καλά Ελληνικά και οι γονείς του ήταν γεννημένοι στην Τρίπολη.. Επίσης μου έλεγε πως όταν τον πήραν φαντάρο δεν είχαν όλοι τους ντουφέκια . Γιατί δεν είχαν αρκετά ; Ο Βασιλιάς τα είχε δώσει καινούργια που ήταν τα καλύτερα όλων της τότε εποχής . Τα έδωσε λοιπόν 150 χιλιάδες στους Γερμανούς.. Τα περίφημα Στάγιερ Μάνλιχερ που είχαν επάνω τους τον Αγιώργη και τον βασιλικό σταυρό με την κορώνα σαν στάμπα στην κάνη μετά το κινητό ουραίο.. Είχε παραγγέλλει ο Βενιζέλος μετά τις επιτυχίες του στρατού στην Θεσσαλία και Μπιζάνι . Πήραν τα μισά γιατί οι σύμμαχοι είχαν βάλει κάτι όρους στους Αυστογερμανούς. Τα άλλα μισά τα κατασκεύασε στην ιδία πατέντα μια Ιταλική εταιρία. Από εκεί πήραν 150 χιλιάδες τα οποία και έδωσε ο βασιλιάς στους γερμανούς με κάποια συμφωνία που είχε γίνει έξω από την Θεσσαλονίκη τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης έστειλαν μερικές εκατοντάδες Αξιωματικούς στην βόρεια Γερμάνια ,δεν είμαι πολύ σίγουρος πως πάει η Ιστορία η τι ακριβώς είχε γίνει . Βλέπεις δεν μας δίδαξαν αυτές τις λεπτομερές στο σχολείο.. Πάντως το λέγε και το ξανάλεγε με μεγάλο παράπονο, πως τους πήραν τα καλύτερα ντουφέκια τα έδωσαν στους γερμανούς . Τους άφησαν άοπλους και ξυπόλητους , Νηστικούς και τα άλογα χωρίς φαγητό . Παρ ολ΄ αυτά νίκησαν και έφτασαν στην Σμύρνη και μέχρι την Αλμυρά έρημο !!!  . Η φατρία μας και μια καταραμένη μαϊμού μας άλλαξαν την μοίρα. Έλεγε η Μαϊμού και η ζήλια... Ο Αλέξανδρος και ο Βενιζέλος τα πήγαιναν πολύ καλά μεταξύ τους. Είχαν μονιάσει οι Βασιλικοί με τοὺς Μπενιτζελικούς...!!!
Κατάφεραν οι παππούδες και φύτεψαν τον σπόρο της μεγάλης ιδέας και της Ελλάδας μέσα μου. Στην αναφορά και μόνο της λέξης Μικρασία, κάτι θεριώνει και γίνεται χείμαρρος μέσα μου . Σαν τον Τσαγκάρειο... Άστα ρε Τάκη άστα να μένουν εκεί δεν είναι ετούτες εποχές. Δεν πρέπει να τσιγκλάμε τέτοια συναισθήματα οι αλύτρωτες πατρίδες πονούσανε πολύ. Την παθαίνω πάντα έτσι μέχρι τώρα μόλις έρθουν στην μύτη μου μπαχαρικά και κανέλα ανατολίτικες μουσικές και τραγούδια. Ξυπνάμε μέσα μου τους γερόντους και τον σπόρο τους. Γίνεται χαμός καμιά φορά μέσα μου...!!!!
5) Παναγιώτης Βλαχάκης       Μήτσιο φίλε μου. Δυστυχώς χαθήκανε. θα ήθελα να τα έβρισκα να τα έδινα στο Μουσείο που έχει υδρεύσει ο Νικόλας στο Τεχνικό Λύκειο. Δεν έχω κάποιο ενθύμιο από τον παππού. Έφαγαν τα ποντίκια στον Αγιάννη το τετράδιο που είχαμε γράψει μαζί τα Τουρκικά . Με Ελληνικά γράμματα και κόκκινο μελάνι π.χ. Εκμέκ = ψωμί με μπλε μελάνι. Δεν αγόρασα ποτέ Τουρκο /Ελληνικο λεξικό. Πέρυσι έβλεπα ένα Τουρκικό σήριαλ. Το ανάλυσα με το μυαλό μου !!! Το έβλεπα γιατί πολλές λέξεις μου ήταν γνωστές!!!!!      Παρασκευή στις 8:10 π.μ.
6) Παναγιώτης Βλαχάκης  : Έρχεται μια Ιστορικός και βουλευτίνα του Ελληνικού κοινοβουλίου και λέει.. διάφορα . Αν εμείς λέγαμε την παράδοση ιστορία στους νέους και αν μας άκουγαν!!!! Αν στα σχολειά διδάσκανε την ιστορία σωστά Αν  Αν ... Δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτά τα χάλια .  Παρασκευή στις 9:08 π.μ.

7) Demetrios Perdikaris   :  

( ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟ ΣΒΗΝΩ 2 ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ . ΜΗΤΣΙΟ ΘΑ ΣΕ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ !!!!)  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΗΤΣΟ ΜΟΥ.

 η Ρεπούση που να την Χ………εκατό Τούρκοι χοίροι και διακόσιοι Βούλγαροι τράγοι  πιστεύει πως θα της πουν μπράβο οι Ευρωπαίοι  σοσιαλιστές η θα πάρει κάνα τσίγκινο σταυρουλάκι με πολύχρωμες χάντρες για παράσημο, εάν δείξει πως μάχεται για την ελευθερία της αντίθετης γνώμης, το ……………….. όμως δεν καταλαβαίνει πως με την επαγγελματική της ιδιότητα σαν ιστορικός κάνει τόσο μεγάλο κακό?? πως αυτή είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που υπάρχει Χρυσή Αυγη??και σοφιστές πατριώτες του εθνους??παντα σέβομαι την γνώμη και την κουβέντα του άλλου πιστεύοντας στο από γεννήσεως δικαίωμα του να την έχει αυτήν την γυναίκα όμως ειλικρινά θα έλεγα θα γινόμουν πολύ μα πολύ σωβινιστής εάν την είχα μπροστά μου, με κάνει να νοιώθω σαν ταύρο που του δείχνουν κόκκινο πανί όταν μιλεί την συχαίνεται κάθε κύτταρο της ύπαρξης μου,οχι γιατί πιστεύει αυτά που πιστεύει είναι δικαίωμα της για το όποιο θα έδινα και την ζωή μου για να το έχει ελεύθερα αλλά για το κακό που έχει κάνει στα παιδιά εφόσον αυτά που πιστεύει τα αφήνει στην μέση διότι η παιδεία μας έχει πάντοτε διαλεγμένα τα κομμάτια της Ιστορίας και της "μυθολογίας'' που διδάσκει έτσι δεν μπορεί κανένα παιδί να έχει σφαιρική γνώση και πάντα θα μιλά περισσότερο φανατισμένο παρά εκπαιδευμένο σωστα,εαν δίδασκαν και τα μεν και τα δεν και εγώ μαζί της δεν γίνεται όμως αυτό όπως και η στάση της την εποχή που χρειάζεται η πατρίδα συνοχή, όσο χρειάζεται και την εξιστόρηση των ιστορικών της επιτευγμάτων που ίσως μερικά από αυτά να μυθοποιηθήκαν για να εκφράσουν την μεγαλειότητα και την τιτάνια μάχη που έδωσαν οι Έλληνες σαν λαός κατά τους αιώνες δεν ενδιαφέρει εάν ιστορικά δεν έγινε ο χορός του Ζαλόγγου, με ενδιαφέρει όμως αυτό που εκπροσωπεί να είναι πάντα γνωστό στους νέους Έλληνες γιατί η μάχη που έδωσαν να μείνουν Έλληνες και να έχουμε μια Ελλάδα ήταν χορός του Ζάλογγου, το ίδιο όπως και δεν μ ενδιαφέρει εάν υπήρξε ιστορικό πρόσωπο Ηρακλής, μ ενδιαφέρει οι άθλοι του να διδάσκονται και να είναι γνωστοί από τους νέους και να είναι μυθολογία εβραϊκή τα δέκα θαύματα του Χριστού. .αλλα τέλος πάντων σου είπα πως ξυπνάμε μέσα μου τούτοι οι γέροντες πρόγονοι μου και δεν δέχονται κανένα συνωστισμό πάνω στις θυσίες που έκαναν σε κάθε πόλεμο για την πατρίδα μου, σε κάθε πόλεμο, σε κάθε μάχη η οικογένεια μου ήταν εκεί είχε στείλει πάντα το δικό της ποτηράκι με αίμα να στεριώσει ο τόπος μας να βγάλει ρίζες δεν ανέχονται τέτοιους ιστορικούς που ας μην λένε ψέματα δεν τους Τιμάνε όμως τα λογία των και ο τρόπος που περιγράφουν τον αγώνα τους.  Γιατί αίμα μονάχα των φτωχών και των αγράμματων χωριατών και των παιδιών τους προτιμά πάντα κάθε αγώνας.. Το αν έγινε γενοκτονία των Ποντίων το λένε οι αριθμοί όχι η κάθε Ρεπούση και ο Κάθε Μιχαλολιακος που και οι δυο τους κάνουν το ίδιο κακό στο να μην υπάρξει  Ελλάδα..    Παρασκευή στις 10:26 π.μ.
                                                                    
                                                     Τιμημένος Εύζωνας της εποχής .
8) Παναγιώτης Βλαχάκης  :

Μήτσιο φίλε μου . Σωστή και επικεντρωμένη η δίκαια οργισμένη τοποθέτηση σου. Δυστυχώς είναι ομάδα αυτοί που θέλουν να ισοπεδώσουν την ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ . Δεν την δίδασκαν , δεν την διδάσκουν και δεν θα την διδάξουν σωστά . Βασιλιάδες στρατηγοί κ.α . οι μνημονευθέντες σιγά μην μνημονεύσουν το αίμα του παππού μου από τον Αγιάννη που είχε το τραύμα από τη Γαλλική σφαίρα ντουμ -ντουμ στο χέρι μέχρι τα 85 του. Τότε καβάλησε το άλογο και έφυγε . Σιγά που θα αναφέρουν τον παππού σου από ο Φούντωμα που έπεσε. Το Δήμο του << Κρασιού του Ντάρμου>> εννοώ . (Γραψε το πραγματικό του όνομα  ). Σιγά μην αναφέρουν τον Γιώργη τον παππού σου,  τον συχωρεμένο τον Ιππέα στον Αγιάννη ΚΑΙ ΌΛΗ ΑΥΤΉ ΤΗ ΓΕΝΙΆ ΠΟΥ ΠΟΛΈΜΑΓΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ 1912 -1922 . Θα κάτσω να μαζέψω το μυαλό μου το Σαββατοκύριακο και θα γράψω . Τι δουλειά έχουν τα γουρούνια και οι τράγοι; Είναι τίμια ζώα μην τα ανακατεύεις !!!  Παρασκευή στις 6:31 μ.μ. ·

9) Thanos Marinis  Παναγιώτη με πρόλαβες!!! Παρασκευή στις 11:07 μ.μ.

ΣΧΟΛΙΟ :  ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΚΑΤΣΕΙ Ο ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ  ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου