Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ














Επιμέλεια Από το προφίλ του  
Βασίλη Iωαν. Κούβαλη


"Θέλω να ευχαριστήσω τις κοπέλες που έκαναν άνω κάτω τη νεοελληνική υποκριτική και φοβική κοινωνία με έναν απλό κι «αλλόκοτο» χορό εν μέσω μαθητικής παρέλασης.

 Τις ευχαριστώ γιατί ανακάτεψαν με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο την κατσαρόλα του νεοελληνικού κρυφοφασισμού, τάχα μου πατριωτισμού, αναδεικνύοντας πάλι την πολύ ευπρεπώς κρυμμένη μπόχα που υπάρχει στα μυαλά των νεοελλήνων.

Τις ευχαριστώ γιατί υπενθύμισαν ότι οι μαθητικές παρελάσεις ομαδοποιούν τους ανθρώπους-μαθητές, ξεχωρίζουν τους συμμετέχοντες βάσει ύψους και σωματικής δομής, με τους ψηλούς μπροστά και τους κοντούς πίσω, όπως ακριβώς έκανε κι ο Χίτλερ με την άρια φυλή του.

Τις ευχαριστώ γιατί υπενθύμισαν πόσο σεξιστική είναι η αντίληψη στις παρελάσεις αυτές, βάζοντας μπροστά τα αγόρια και πίσω τα κορίτσια, βάζοντας μπροστά τους άριστους και πίσω πίσω όσους δεν είχαν λεφτά για φροντιστήρια κι άρα θα μείνουν πάντα η εξάτμιση αυτής της κοινωνίας κι όχι ο περιποιημένος κινητήρας της.

 Τις ευχαριστώ γιατί ανέδειξαν πάλι ότι είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που βάζει τους μαθητές της να κάνουν παρέλαση με στρατιωτικό βήμα και χαιρετισμό, που τοποθετεί απέναντί τους επίσημους, τρανούς και τράγους για να τους κάνουμε υπόκλιση από μικρά παιδιά, την ίδια ώρα που η ίδια αυτή χώρα δεν έχει κάνει παρά τίποτα για να μεταλαμπαδεύσει την ουσιαστική ιστορική γνώση στα παιδιά της αλλά προτιμά να βαράει προσοχή κι ημιανάπαυση για να δείξει «σεβασμό» και «τουμπεκί» σε εκείνους που θυσιάστηκαν για την «ελεύθερη» ζωή μας.


                            Παρέλαση 28ης  Οκτωβρίου 2019 Ν. Φιλαδέλφεια.
 Τόσο ελεύθερη ζωή που προτιμάμε να βλέπουμε αεροπλάνα να κάνουν επίδειξη και οχτάρια στον ουρανό με καύσιμα το κόστος των οποίων θα μπορούσαν να θρέψουν δεκάδες άπορες οικογένειες για πολλά χρόνια, αλλά, όχι, έτσι γουστάρουμε εμείς να τιμάμε τους ήρωες του Έθνους, με μόστρα, με επιφάνεια, με φτωχά γεροντάκια που κάθονται και χειροκροτάνε τα F16 να πετάνε πάνω από τα καυλωμένα τους κεφάλια την ίδια ώρα που δεν έχουνε ψωμί να φάνε όταν η σεμνή αυτή τελετή λήξει κι η εθνική στύση πέσει.

 Τις ευχαριστώ γιατί ανέδειξαν την αμορφωσιά όλων αυτών που φυσικά ακούνε Μόντι Πάιθον και νομίζουν ότι είναι απεσταλμένοι τού Σατανά, ακόμα κι ηθοποιοί και τάχα άνθρωποι της τέχνης (Βούρος) αποδεικνύουν ότι άλλο να είσαι καλλιτέχνης στο όνομα κι άλλο στην πράξη.

 Τις ευχαριστώ γιατί έφεραν μπροστά πάλι όλους εκείνους που λένε «άμα δε σας αρέσει έτσι, καθίστε σπίτια σας», την ίδια ώρα ακριβώς που όταν πάνε Ρομά να παρελάσουν ή έγχρωμοι μετανάστες να κρατήσουν τη σημαία βγάζουν σπυριά για το καθάριο το αίμα το ελληνικό που αλλοιώνεται και δεν είναι για όλους παρά μόνο για τους αρεστούς τους.

 Τις ευχαριστώ γιατί τόνισαν πάλι με τον τρόπο τους το βαθύ συντηρητισμό αυτής της σάπιας κοινωνίας που απαιτεί τιμωρία και λιθοβολισμό μαθητών σκεπτόμενων, που το πήγαν ένα βήμα παρακάτω ως προς τη στάση τους, ενώ την ίδια ώρα δε βγαίνει ΚΙΧ όταν Μακεδονομάχοι με τον κώλο έξω και τη σημαία για περιβολή κάνουν τους υπερπατριώτες, όταν παιδάκια φωνάζουν κι ωρύονται για τον κάθε Κατσιφά, όταν τότε δεν υπάρχει κανένα δηλαδή θέμα προσβολής των ηρώων μας παρά μόνο όπως μας βολεύει και σύμφωνα πάντα με τα όσα ο Μεταξάς κι οι όμοιοί του επέβαλαν σε αυτόν τον τόπο ως «φυσιολογικό».

 Τις ευχαριστώ γιατί επανέφεραν πάλι την ανάγκη να σκεφτούμε για τα αληθινά αίτια των πολέμων και την προβληματική γύρω από τα δεινά που προκαλεί η μετατροπή των ανθρώπων σε εν δυνάμει πολεμιστές, γιατί έβαλαν ψηλά τη συζήτηση για το αν η πατρίς-θρησκεία-οικογένεια ενδιαφέρεται να πλάσει πρώτα ανθρωπιστές ή εν δυνάμει στρατιώτες.

ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΘΡΟ ΜΕ ΤΟ 1940: ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Χαίρετε."

Βασ Κούβαλης. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ (Δημοκρίτειο Συνάδελφο) ΠΑΝΟ ΜΟΥΧΤΕΡΟ....

Σχόλια Παν. Ι.Δ. Βλαχάκη. 

Σπάνια τα τελευταία χρόνια συμφωνώ σε όλα σχεδόν τα σημεία με το κείμενο. Ευχαριστώ τον συντάκτη του και τον φίλο μου Βασίλη που μου το εμπιστεύτηκε. Θόρυβος, Κουρνιαχτός σηκώθηκε στην πατρίδα μας από μια πρότυπη διαμαρτυρία νέων ανθρώπων και συγκεκριμένα από το δρώμενο μιας ομάδας κοριτσιών στην επέτειο της Εθνικής μας γιορτής και της Εθνικής Αντίστασης- Αυτό το παραβλέπουν κάποιοι. Οι αχυράνθρωποι του συστήματος καλό θα είναι να ενισχύσουν την παιδεία και τον πολιτισμό. Ας επισκευάσουν και ας φτιάξουν σύγχρονα σχολεία και προγράμματα σπουδών. Ας ενισχύσουν τα καλλιτεχνικά μαθήματα για να καταλαβαίνει ο κόσμος το διαφορετικό. Οι δε Ελληναράδες ας μείνουν στα σκοτάδια του μυαλού τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου