Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Η ΜΑΡΙΚΑ & Η ΙΤΙΑ - Willow-




                Η Μαρίκα και η Willow (Ιτιά).


Μήτσιος Ι. Περδικάρης
Δεκέμβρης  2013

 H Willow (Ιτιά) είναι το 16 μηνών Labrador Retreiver συνοδός και σύντροφος της κόρης μου της Μαρίκας. Ένα καλόκαρδο και καλόψυχο σκυλί που θα σε έλειωνε με την αγάπη του και την καλοσύνη του, όταν είμαστε κάποιος από εμάς, εγώ ή μητέρα της Μαρίκας ή αδελφή της παρών. Μην πλησιάσεις όμως όταν είναι μόνες τους, ξέχνα τι κάνατε πριν ένα λεπτό τώρα τα πράγματα είναι σε άλλο επίπεδο.
Η συμπεριφορά της στο σχολείο η σε νοσοκομείο, η με δασκάλους, θεραπευτές κτλ είναι άψογη αλλά πάντα σοβαρή και ''κλειστή'' στην Μαρίκα. Δεν είναι άνετη με το να αγγίζει κάποιος την Μαρίκα και αυτό το δείχνει με το πως το βλέμμα της είναι συνεχώς καρφωμένο σε κάθε κίνηση. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα δάγκωνε ποτέ κανέναν που έχει να κάνει με θεραπεία η διδασκαλία η όταν προσφέρει κάτι στην Μαρίκα, όπως είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα δώσει και την ζωή της ακόμα εάν η περίσταση είναι τέτοια. Τα παιδιά είναι οι μόνοι που μπορούν να πλησιάσουν ανέμελα άλλωστε το κούνημα της ουράς προδιαθέτει.. όχι όμως φωνές και πολλά αγγίγματα στην Μαρίκα. Τότε θα γαυγίσει.. τίποτα παραπάνω.  Oμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και με μεγάλους. Ειδικά αν η Μαρίκα είναι στην καρέκλα της (αναπηρική) Ακόμα και εμείς να είμαστε εκεί πάντα θα «πει» κάτι στον «ξένο» θα του δείξει τα όρια.
                 
            Ο Μήτσιος  της Θανάσως εκπαιδεύει κάποιο απο τα πολλά σκυλιά του.

Η Μαρίκα δεν μιλά προτάσεις κ. α  αλλά είναι απόλυτα και το εννοώ ΑΠΟΛΥΤΑ κατανοητή από την σκυλίτσα της. Είναι σίγουρα ένα θαύμα που βλέπεις κάθε φορά μεταξύ αυτών των φίλων. Ένα θαύμα που όλοι θαυμάζουν κάθε φορά που τις βλέπουν μαζί. Ο καλύτερος συμμαθητής λένε τα παιδιά στο σχολείο!!! Το ίδιο παραδέχονται ο φυσιοθεραπευτής, οι νοσοκόμες, όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους . Το ίδιο και όλοι όσοι δεν τις γνωρίζουν προσωπικά τραβάνε την προσοχή όλων με θαυμασμό πάντα.. Ποιος νομοθέτης θα τολμήσει να πάρει από την κόρη μου την ανάσα του θεού από δίπλα της;;;; Γιατί για αυτό πρόκειται, σε όσους πιστεύουν σε Θεό και θαύματα.. - πόσες φορές χρησιμοποίησα αυτή την λέξη θαύμα... Είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα τον αφήνων εκτός από εμάς -την οικογένεια-  όλοι όσοι γνωρίζουν την Μαρίκα και το φύλακα Άγγελο της Willow…..
Καλά Χριστούγεννα σε όλους . Εύχομαι οι νομοθέτες του κρατιδίου να δείξουν κατανόηση - προσωπικά επειδή ζω καθημερινά με τέτοια κατάσταση παίρνω το μέρος του σκύλου χωρίς άλλη συζήτηση.  Γνωρίζω πόσο δυνατή είναι η σχέση τέτοιων φίλων. Ξέρουμε ότι τα σκυλιά είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, αλλά πιστέψτε με όταν έχει να κάνει με άνθρωπο με ειδικές ανάγκες αυτή η φιλία ξεπερνάει τα όρια που θέτει η κοινωνία και οι νόμοι!!! Όποια ράτσα σκύλου και να είναι αυτό δεν έχει σημασία. Δένουν τόσο πολύ και ειδικά με παιδιά που ο πιο απλός τρόπος να το περιγράψεις …είναι να το αποκαλείς ΘΑΥΜΑ..
                      
              


               Το άρρωστο παιδάκι  στο Βρανδεμβούργο και ο σκύλος μας  συγκίνησαν.

                                             Published on December 4th, 2013 | by Kynoclub

ΥΓ. το κουτάβι της Μαρίκας έχει μόνο βασική εκπαίδευση. Όλα όσα «κάνει» είναι απόλυτα δική της κατανόηση των αναγκών της Μαρίκας. Από τότε που άνοιξε τα μάτια της «πήγε» από μόνη της στην κόρη μου.....
                                              Δεκ 2013 Demetrios Perdikaris
Σχόλια : Παν . Ι.Δ. Βλαχάκη.
1) Ο Μήτσιος  της Θανάσως, ο Περδικάρης σε μια κατάθεση ψυχής και μεγαλοψυχίας . Ένα από τα παιδιά του η Μαρίκα είναι άτομο με ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. Η αγάπη του Μήτσιου για τα σκυλιά είναι δεδομένη από μικρό τον θυμάμαι να παίζει μαζί τους. Έσκασε στο κλάμα όταν ένας «αστυνόμος της Χούντας »..δηλητηρίασε τον Αράπη τους !!!. Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα. Θα ήθελα να του χάριζα ένα Ελληνικό ποιμενικό στον μακρινό Καναδά. Πράγμα δύσκολο …Δεν είμαι ρατσιστής με τα ζώα, δεν ξέρω πολλά από ράτσες. Είμαι «ρατσιστής » με τις κακές συμπεριφορές ορισμένων κάκιστων  ανθρώπων!!! Δεν είναι δυνατόν να σκοτώσουν το σκύλο που φροντίζει το άρρωστο παιδάκι !!! Όταν φτιάξανε τα υβρίδια για να κατασπαράζουν ανθρώπους ε όχι τέτοια υποκρισία πολιτισμένοι υπάνθρωποι !!!
2) Απόσπασμα από το άρθρο που παρακίνησε το Μήτσιο να γράψει και να με συγκινήσει !! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ.

… Θέλουν να κάνουν ευθανασία σε σκύλο που φυλά 10χρονο σε κώμα! Ο Dylan Gerzmehle γεννήθηκε σε κωματώδη κατάσταση πριν από 10 χρόνια. .... κατάσταση του παρουσιάζει βελτίωση, δηλαδή από τότε που βρέθηκε κοντά του η Tascha, ένα Staffordshire Bull Terrier. Η Tascha είναι από εκείνα τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που φυλάνε ανθρώπους με αναπηρίες ή κάποιο πρόβλημα υγείας…….Η Tascha δεν φεύγει από το πλευρό του αγοριού

Όμως, οι αρχές του Βραδεμβούργου θέλουν να κάνουν ευθανασία στην Tascha καθώς δέχτηκαν καταγγελία ότι δάγκωσε το σκυλί ενός γείτονα των Gerzmehle. Επιπλέον, στο γερμανικό κρατίδιο η συγκεκριμένη ράτσα είναι απαγορευμένη καθώς θεωρείται επιθετικό σκυλί........Πηγή: opposingviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου