Κυριακή 13 Απριλίου 2014

TΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.




                                  TΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Γράφει ο Νικος D....

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται... 
 Κάθε Σεπτέμβρη μας "ξεμένουν" στο χωριό καμιά 10ρια αδέσποτα, παρατημένα από τους "φιλόζωους" ιδιόκτητες τους με τα όποια περνάμε μαζί σχεδόν ολόκληρο το χειμώνα. Στις αρχές της σαιζόν αρκετά από αυτά τα ζώα δολοφονούνται.  Για  να το πω και πιο.. δημοκρατικά, εξαφανίζονται...
 Ο Τσίμπλας ήταν ένα σκυλί που λάτρευε τα παιδιά. Ολόκληρη τη μέρα την περνούσε μπροστά απ το Δημοτικό Σχολείο. Όταν σχολούσαν τα παιδιά τα συνόδευε ως την πλατεία, όπου και τα περίμενε το άλλο πρωί να τα ξαναπάει στο σχολείο!!!!
 Τα παιδιά επίσης λάτρευαν τον Τσίμπλα. Ήταν ένα σκυλί με πολύ ήρεμο χαρακτήρα γενικά. Άμα του έδινες κάτι να φάει γινόταν ο καλύτερος σου σύνοδος, ιδιαιτέρα τις νύχτες του χειμώνα...
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται…...
 Ο ίδιος αμόρφωτος απολίτιστος νεόπλουτος με το σκυλάκι απ τη μια, που δεν "κολλάει" κι ολας να το παρατήσει στον τόπο του εξοχικού του.  Καθώς φεύγουν οι διακοπές και θα του είναι βάρος πια στην πόλη  τώρα που μεγάλωσε το ζωντανό, κι απ την άλλη ο άλλος ψυχασθενής που νομίζει ότι ο τόπος που ζει η "διακοπευεί" είναι τσιφλίκι του και μαζί με τον τόπο και οποιαδήποτε ζώσα ψύχη. Τσιφλίκι του είναι κι αυτή και πετάει τα δηλητήρια κι όποιον πάρει ο χάρος...!!!
Τι θα πω αύριο στο Σταύρο όταν με ρωτήσει τι συνέβη στον Τσίμπλα και πως πέθανε;;                   

                                                                 Τσίμπλας.
 Να του πω ότι δυστυχώς σ΄  αυτόν τον τόπο αναγκαστικά συμβιώνουμε με επικινδύνους ψυχάκηδες και να χει το νου του το παιδάκι, ή να "καμωθώ" και να "την κάνω  γαργάρα" για να μη δημιουργήσω "κακές" εντυπώσεις;;
Αυτό που έχω να του πω του γιου μου αύριο που θα σχολάσει και δεν θα δει τον Τσίμπλα έξω απ το σχολείο. Είναι πως αν μάθω ποιος έριξε τις φόλες θα είμαι αυτός που θα τον δώσει και πολύ θα το ευχαριστηθώ... Να πληρώσει καμιά δεκαπενταριά  χιλιάρικα στα δικαστήρια να μάθει« πόσα απίδια βάνει ο σάκος»... Α! και το σοβαρότερο, θα πρέπει να διαδοθεί και το όνομα του για να ξέρουμε ποιοι  είναι οι πραγματικά επικίνδυνοι ανάμεσα μας!!!!!!!!!!!!!


Σχολια : ΔΙΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΓΡΙΚΛΙΣ ΔΔΥΣΤΥΧΩΣ  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΗ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ !!

Αρέσει στους Takis Leontidis, Λίτσα Γαρδικιώτη, Siavelis Dimitris και σε 48 ακόμη. Και σε έμενα …..

Petros Kapantais  Να μαθευτεί το όνομα του κ@ριόλη να φάει την ίδια φόλα που έριξε... κάθε χρόνο αυτό γίνεται...
Konstantina Tagli να το πείτε στο γιό σας. Όσο σκληρή κι αν είναι η αλήθεια ,η κυνικότητα είναι ο μόνος τρόπος. Τα παιδιά δεν είναι χαζά, δεν χρειάζεται να τους χρυσώνουμε κανένα χάπι.
Jimis Xigkos    Είχαμε και εμείς στην δικιά μας γειτονιά το καλοκαίρι που μας πέρασε τον "Πειρατή" που ένα ωραίο πρωινό τον βρήκαμε νεκρό παλι από μια φόλα. Λιγάκι μυαλό δεν υπάρχει βρε  π#υστη μου.
Καρράς Γιώργος Για ακόμη μια φορά αντιμετωπίζουμε τη σκληρή πραγματικότητα. Η περιοχή μας και οι άνθρωποί της, αποδεικνύει περίτρανα πάλι το πόσο ανοιχτοί και προοδευτικοί είμαστε!!!! Έχετε σκεφτεί ποτέ αν αυτοί θα έκαναν το ίδιο ευχάριστα αυτό το έγκλημα και σ΄ έναν  συνάθρωπό μας;;; Για 'μένα, αν δεν υπήρχαν οι άμεσες συνέπειες του νόμου.............. σίγουρα  ΝΑΙ!!!!
Λίτσα Γαρδικιώτη δυστυχώς τέτοιοι <υπάνθρωποι> υπάρχουν παντού ...
                               

                                          Γλυκύτατος   σκύλος στο λιμάνι. 

Σχόλιο  ΠΑΝ. Ι.Δ. Βλαχάκη.
Δεν θα μπορούσε ένας καλλιτέχνης σαν το Νίκο να μην  είναι ευαισθητοποιημένος !! Ευχαριστώ Νίκο .  Να πεις στη αλήθεια στα παιδιά . Θα καταδικάσουν την πράξη και θα γίνουν άνθρωποι.  Ο Δάσκαλος αν έχει  διάθεση ας τους εξηγήσει .. σε μια αποστροφή του λόγου του. Μεγάλα Παιδιά ακούστε, τα καθίκια αυτά είναι ανάμεσα μας . Είναι ευυπόληπτοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας . Κλέψανε  και κονόμησαν άκοπα φράγκα . Κυκλοφορούν με ακριβά αυτοκίνητα , απαξιώνουν την ζωή.. . Μην ασχολείσθε μαζί τους !! Εγώ που σας μιλώ τώρα θα είχα εκτελέσει ένα τέτοιο δίποδο  και θα ήμουν φυλακή . Τα μάτια του Ντικ  τα μελιά του μάτια…  από τότε παρά την  παθολογική μου αγάπη για τους σκύλους δεν έχω δικό μου. Μην ασχολείσθε με  αυτούς , δεν έχουν ψυχή ,  δεν είναι άνθρωποι . Δίποδα είναι.  Εκείνος ο σκύλος που είχα φωτογραφήσει στο λιμάνι που είναι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου