Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.


Του Παν. Eυαγ. Βέμμου.                


            Η αλλαγή κυβέρνησης δεν βγάζει από την κρίση, απαιτείται αλλαγή πολιτικής.

 Η κρίση στη χώρα μας είναι αναμφισβήτητα συστηματικό φαινόμενο. Όμως, η ένταση και η έκτασή της οφείλεται στις ιδιαίτερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν σ’ αυτόν τον έρμο και συνάμα ευλογημένο τόπο τα μεταπολιτευτικά χρόνια. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση της χώρας, στη μείωση της αγροτικής παραγωγής και στη διόγκωση των υπηρεσιών, βασικές αιτίες που οδήγησαν στη χρεωκοπία.
Η συνέχιση αυτής της πολιτικής από τις μνημονιακές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν οδήγησε σε αντιμετώπιση της κρίσης αλλά κατέληξε σε εκατομμύρια ανέργους και σε φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Η «πτώση» της τέταρτης μνημονιακής κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης δεν μπορεί να συνεχισθεί με μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει πολιτικές στην ίδια κατεύθυνση είτε ανοιχτά όπως διακηρύσσει η συνεργασία του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού είτε από μια κυβέρνηση που δεν θα αμφισβητήσει τις κύριες κατευθύνσεις της και θα επιδιώξει τον εξωραϊσμό της, που είναι και ανέφικτος. Αυτές τις πολιτικές πρέπει μαζικά να καταδικάσει ο ελληνικός λαός στις ερχόμενες εκλογές.
                  

                                 Μαυρίστε τους !!!!  Στις Κάλπες  ή στις Κάλτσες κατά  Γ.Α.Π. 

Μια άλλη ανεξάρτητη πολιτική ισόρροπης ανάπτυξης της γεωργίας, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία για να βγει η χώρα απ’ την κρίση. Η κατάργηση των περιορισμών στην ανάπτυξη της μεταποίησης, των ποσοστώσεων στην αγροτική παραγωγή και του μονόδρομου του τουρισμού πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας για να αρχίσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να συρρικνωθεί η ανεργία και να εφαρμοσθεί μια άλλη ανθρωπιστική κοινωνική πολιτική.
Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής δεν θα είναι αποτέλεσμα μόνο μιας εκλογικής αναμέτρησης, αλλά  πολυμόρφων και έντονων αγώνων των εργαζομένων. Η ενότητα τους και η κοινή δράση της Αριστεράς είναι προϋπόθεση για να υλοποιηθεί και να προχωρήσει ο τόπος μπροστά.

                                     
  Η Ελλάδα «τραβάει το αυτί» των 2 μεγάλων πολιτικών αντιπάλων Χαρίλαου Τρικούπη και Θεόδωρου Δηλιγιάννη.

Ο δημοκρατικός, εποικοδομητικός και νηφάλιος διάλογος πρέπει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της προεκλογικής δράσης της Αριστεράς σε αντιπαράθεση με τις φασιστικές προκλήσεις και τα διχαστικά προεκλογικά διλλήματα των μέχρι σήμερα κυβερνώντων. Ιδιαίτερα ο κόσμος της Αριστεράς που έχει πέσει θύμα τέτοιων διλλημάτων απαιτεί τουλάχιστον από τα κόμματα της Αριστεράς να μην υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές που αποδείχτηκαν καταστροφικές και για τον τόπο.
Η υπεράσπιση της δημοκρατικής ομαλότητας από τον φασισμό και τις εξωτερικές επεμβάσεις, είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε πολίτη, που θέλει την πρόοδο και ευημερία της χώρας. Οι εκλογές μπορεί να ανοίξουν δρόμους προόδου αλλά και ατραπούς εκτροπών. Ο λαός με γνώση της ιστορίας του οφείλει να κρίνει και να αποφασίσει το καλύτερο. ►2

                                                             
Σχόλια Παν. Ι. Δ. Βλαχάκη :

►1 Ο Παναγιώτης Ευαγ. Βέμμος είναι συνταξιούχος μαθηματικός. Κατάγεται από τα Ρουναΐκα- Δολιανών της Κυνουρίας. Είναι γιος ενός από τους πρωτοαντάρτες του Πάρνωνα του Βαγγέλη Βέμμου. Συμμετέχει μια ζωή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Στέλεχος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια με μεγάλη εμπειρία στο πολιτικά δρώμενα του Ν. Αρκαδίας.  Το 1981 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Αρκαδία. Έχει γράψει πολλά άρθρα πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά. Αυτά γνωρίζω για το πρόσωπο του,  γιατί από σεμνότητα δεν μου έδωσε βιογραφικό ούτε μια φωτογραφία της προκοπής.

►2 Έρχομαι να συμφωνήσω ότι αυτό είναι το σωστό αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει φοβερή πόλωση. Δεν έχω μεγάλη ενημέρωση  για τα τεκταινόμενα στην Αρκαδία αλλά θα γίνει μάχη μεταξύ πολιτικών τζακιών. Θέλω να πιστεύω ότι οι απλοί πολίτες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν ανάλογα. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσοι άνεργοι και υποαπασχολούμενοι στο Ν. Αρκαδίας. Η άνθρωποι αυτοί είναι νέοι στην πλειοψηφία τους και το μέλλον τους διαγράφεται ζοφερό. Ανάπτυξη, παραγωγή και οικονομικές συνθήκες να κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας δεν υπάρχει στον τόπο μας.  Είναι απαράδεκτο  οι πολιτικοί να παίζουν τα προσωπικά κομματικά και πολιτικά τους παιχνίδια. Προσωπικά για τους αστούς πολιτικούς ουδόλως με ενδιαφέρει, επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι και κάνουν τη δουλειά τους. Ιστορία τους έχει κρίνει αλλά αρκετοί τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν. Θα ήθελα όλοι οι αριστεροί πολιτικοί να έχουν ήθος, ενότητα και να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου